fbpx

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 

210 88 14 047

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ή αλλιώς Ενεργειακό Πιστοποιητικό είναι  ένα έγγραφο το οποίο περιέχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ενεργειακή κατανάλωση ενός ακινήτου ενώ ταυτόχρονα το κατατάσσει σε μία από τις ενεργειακές κατηγορίες Α+ έως Η. Το ενεργειακό πιστοποιητικό συνοδεύουν προτάσεις παρεμβάσεων για τη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων και την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του ακινήτου. Στο εξής θα πρέπει να συνοδεύει κάθε ακίνητο και αποτελεί την ενεργειακή του ταυτότητα.

Γιατί είναι απαραίτητο;

 • Σύμφωνα με το Ν. 3661/2008, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι απαραίτητο για όλα τα ακίνητα (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα) που αγοράζονται ή ενοικιάζονται  ανεξάρτητα από την επιφάνεια τους.
 • Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης ( ΠΕΑ ) πρέπει να αναγράφεται στο μισθωτήριο και να συμπληρώνεται στο taxis κατά την ηλεκτρονική καταχώρηση.
 • Οι συμβολαιογράφοι υποχρεούνται να το μνημονεύουν και να το επισυνάπτουν στα συμβόλαια αγοραπωλησίας.
 • Προβλέπονται υψηλά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτηες οι οποίοι προχωρούν σε μίσθωση χωρίς την αναγραφή στο μισθωτήριο του Α.Π. του ΠΕΑ.

Πόσο κοστίζει;

Η αμοιβή για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού αποτελεί πλέον αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία μας προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις επί των ελαχίστων αμοιβών που έχουν οριστεί με το Π.Δ.100/2010.

Καλέστε μας στο 210 8814047 και ζητήστε οικονομική προσφορά για το ακίνητό σας ή

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
 • Πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη (Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ.)
 • Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ.) ή Δήλωση και κωδικός αριθμός ιδιοκτησίας κτηματολογίου, για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο
 • Φύλλο συντήρησης λέβητα
 • Οικοδομική Άδεια για κτίρια που έχουν κατασκευαστεί από το 1983 και μετά
 • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας
 • Αντίγραφο δήλωσης αυθαιρέτου ή ημιυπαιθρίου (εάν έχει γίνει σχετική δήλωση).
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Εφόσον υπάρχουν):
 • Κάτοψη (Σχέδιο στο οποίο φαίνεται η ιδιοκτησία)
 • Τοπογραφικό διάγραμμα
 • Μελέτη θέρμανσης
 • Μελέτη θερμομόνωσης

Σε περίπτωση που δεν έχετε στην κατοχή σας τα σχέδια του ακινήτου σας, αναλαμβάνουμε να αποτυπώσουμε το ακίνητο σας ή να προμηθευτούμε τα απαραίτητα αντίγραφα από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (ΠΕΑ);

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ΠΕΑ ή ενεργειακό πιστοποιητικό, είναι ένα αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΚΑ έγγραφο που εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή, στο οποίο αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση και κατανάλωση του κτιρίου. Με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ΠΕΑ το κάθε κτίριο κατατάσσεται σε μια ενεργειακή κατηγορία (από Α+ έως Η), ενώ ο Επιθεωρητής καταγράφει συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

 

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακοί επιθεωρητές εγγεγραμμένοι στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών, όπως ορίζεται με το νόμο 3661/2008 και 3851/2010. Η εταιρεία μας είναι ενταγμένη στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ και στελεχώνεται με δύο ενεργειακούς επιθεωρητές.

ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (ΠΕΑ);

Η έκδοση πιστοποητικού ενεργειακής απόδοσης ΠΕΑ απαιτείται σε όλα τα κτίρια επιφάνειας άνω των 50 τμ, (κατοικία, μόνιμη και παραθεριστική, γραφεία, εμπορικές χρήσεις, συνάθροιση κοινού, εκπαίδευση, προσωρινή διαμονή, υγεία και κοινωνική πρόνοια, κλπ), ως εξής:
– Με το πέρας της κατασκευής κάθε νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου.
– Από 09.01.2011: σε κάθε πώληση-αγορά ενιαίου κτιρίου ή πώληση-αγορά τμήματος κτιρίου (πχ διαμέρισμα).
– Από 09.01.2012 στην ενοικίαση τμήματος κτιρίου κατοικία (π.χ. διαμέρισμα) και επαγγελματικής στέγης.
– Η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης είναι υποχρεωτική κατά την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον».

Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ;

Η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης είναι υποχρεωτική ΜΟΝΟ σε νέες συμβάσεις μίσθωσης και όχι σε ανανεώσεις υφισταμένων συμβάσεων.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

– Ενεργειακό πιστοποιητικό δεν απαιτείται σε κτίριο (ενιαίο ή τμήμα του) με συνολική επιφάνεια μικρότερη ή ίση των 50τμ (πχ ένα διαμέρισμα με επιφάνεια μικρότερη ή ίση των 50τμ)
– Ενεργειακό πιστοποιητικό δεν εκδίδεται σε κτίρια με χρήσεις: βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εργαστηρίου, αποθήκης, στάθμευσης αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων.
– Σε γονική παροχή, δωρεά εν ζωή, αποδοχή κληρονομιάς και δωρεά αιτία θανάτου δεν απαιτείται πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.
– Δεν απαιτείται η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού σε περίπτωση μεταβίβαση ημιτελών κτιρίων. Παρόλα αυτά, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή, πρέπει να προσκομισθεί το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στον συμβολαιογράφο.

ΤΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ;

Η συνολική επιφάνεια είναι το σύνολο των τετραγωνικών όπως αυτά προσμετρώνται στην οικοδομική άδεια, καθώς και τα τετραγωνικά που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ;

Το ενεργειακό πιστοποιητικό έχει ισχύ δέκα ετών. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση κτιρίου που ανακαινίζεται ριζικά πριν περάσουν τα δέκα έτη. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εκδοθεί εκ νέου πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.

ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ;

Τα ενεργειακά πιστοποιητικά ΠΕΑ αφορούν στο ακίνητο και όχι στα πρόσωπα. Μπορεί να εκδοθεί σε αντίγραφα προκειμένου να παραδοθεί σε περισσότερους από έναν αγοραστές.

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΡΠΩΤΗ Η ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ;

Το ενεργειακό πιστοποιητικό εκδίδεται στο όνομα του κυρίου αλλά η διαδικασία μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε άλλο έχει έννομο συμφέρον.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ;

Η διαδικασία προκειμένου να εκδοθεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αποτελείται από τα εξής βήματα:
– Ανάθεση επιθεώρησης σε ενεργειακό επιθεωρητή
– Ηλεκτρονική απόδοση αριθμού πρωτοκόλλου
– Συλλογή στοιχείων κτιρίου
– Επιθεώρηση
– Υπολογισμοί και ανάλυση αποτελεσμάτων
– Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Πριν από την ενεργειακή επιθεώρηση πρέπει να γίνει συλλογή δικαιολογητικών, προσκόμιση μετρήσεων για κατανάλωση ενέργειας, πληροφορίες για τη διαδικασία συντήρησης και πληροφορίες για αναγκαίες ή προγραμματισμένες επεμβάσεις του κτιρίου.

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Φωτογραφία, χρήση κτιρίου, αριθμός ιδιοκτησίας, έτος κατασκευής, επιφάνεια, στοιχεία ιδιοκτήτη, στοιχεία ενεργειακών απαιτήσεων, ενεργειακή κατάταξη, προτάσεις παρεμβάσεων.

ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατατάσσει τα κτίρια σε 9 ενεργειακές κατηγορίες :Α+,Α,Β+,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η.

ΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΑΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ;

Δεν υπάρχουν συνέπειες για τα κτίρια μεγάλης ενεργειακής κατανάλωσης που κατατάσσονται σε χαμηλές ενεργειακές κατηγορίες από την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ;

Το ενεργειακό πιστοποιητικό κατατάσσει το κτίριο που επιθεωρείται στις ενεργειακές κατηγορίες συγκρίνοντάς το με ένα θεωρητικό κτίριο το οποίο έχει χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας υψηλών προδιαγραφών και συχνά αρκετά υψηλότερων από τις απαιτήσεις που ίσχυαν για τα κτίρια μέχρι το 2010 (έτος ισχύος του ΚΕΝΑΚ). Το θεωρητικό κτίριο ανήκει στην κατηγορία Β, συνεπώς γίνεται κατανοητό ότι η κατηγορία Δ του ενεργειακού πιστοποιητικού δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος.

ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ;

Το ενεργειακό πιστοποιητικό περιλαμβάνει τις ενεργειακές καταναλώσεις ανά πηγή κατανάλωσης και ανά καύσιμο.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Δίνει σύντομη περιγραφή προτεινόμενων μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, οι οποίες ιεραρχούνται σε σχέση με το όφελος ανά μονάδα κόστους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Ενδεικτικά αναφέρονται : Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, μόνωση κτιριακού κελύφους, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, αντικατάσταση αυτοματισμών εξοικονόμησης ενέργειας στο σύστημα θέρμανσης / κλιματισμού.

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Όχι, ο ιδιοκτήτης δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει τις επεμβάσεις που προτείνει ο ενεργειακός επιθεωρητής, στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Παρόλα αυτά, η εξοικονόμηση ενέργειας, που προκύπτει από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, τις περισσότερες φορές έχει σημαντικό χρηματικό όφελος.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Υπολογίζεται ο χρόνος αποπληρωμής για την κάθε προτεινόμενη εργασία.

ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ) ελέγχει και παρακολουθεί τα ενεργειακά πιστοποιητικά. Η ΕΥΕΠΕΝ υπάγεται στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Σε περίπτωση κτιρίων μεικτής χρήσης, τα ενεργειακά πιστοποιητικά εκδίδονται ξεχωριστά για κάθε βασική κατηγορία χρήσης του κάθε τμήματος του κτιρίου, όπως αυτές ορίζονται στον Κτιριοδομικό Κανονισμό (κατοικίας, προσωρινής διαμονής, εμπορίου, εκπαίδευσης κ.α.)

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΘΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ;

Όχι δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης από επιθεωρητή που συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο, ο ίδιος ή νομικό πρόσωπο του οποίου είναι μέλος, στη μελέτη, κατασκευή, επίβλεψη, διαχείριση, λειτουργία ή συντήρηση του προς επιθεώρηση ακινήτου.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης δεν εκδίδει αν έχει ο ίδιος ή συγγενής του έως β’ βαθμού ή νομικό πρόσωπο του οποίου ο ίδιος είναι μέλος, δικαίωμα κυριότητας, νομής ή κατοχής
Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης δεν εκδίδει αν είναι μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ενεργειακών Επιθεωρητών (Γ.ΕΠ.Ε.Ε.) και για το χρονικό διάστημα της θητείας του.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ;

Ο υπολογισμός σεναρίων στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, είναι υποχρεωτικός σύμφωνα με τον Κ.Εν.Α.Κ. για κτίρια που κατατάσσονται ενεργειακά κάτω από την κατηγορία Β.
});